Tele2 Glasvezel met eigen modem/router

Door WoBBeL op maandag 4 maart 2013 13:52 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 9.824

Na verhuisd te zijn in december kwam ik erachter dat ik nog geen glasvezelaanbieder had. Na wat rekenwerk kwam ik bij Tele2 uit, en enkele weken later was de verbinding actief.

Maar....ik kreeg een Technicolor TG789vn (zelfde als KPN Experiabox)! Je kon niet zelf de DHCP range aanpassen of bridge mode activeren, dus maar even gaan zoeken hoe we die er tussenuit krijgen. Na wat gesniff met Wireshark ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Connection type: PPPoE
Username: GEBRUIKERSNAAM_UIT_AANMELDBRIEF@3p.versatel.nl
Password: WACHTWOORD_UIT_AANMELDBRIEF
Fixed IP: No
Clone MAC: Yes
MAC Address: (overgenomen van vorige modem)
En het belangrijkste, VLAN: 32

TV VLANs e.d. moet ik nog uitzoeken, maar ik zag nog wat verkeer op VLAN's 33, 34 en 35...daar ga ik zo eens mee bezig :)

[update] 4-3-2013
Helaas is televisie nog niet bij mij geactiveerd, dus ik kan e.e.a. nog niet testen. Vanavond maar weer eens bellen met Tele2

[update] 5-3-2013
Nog steeds m'n TV niet werkend omdat het schijnbaar niet eens geactiveerd is onder mijn account...zucht. Of ik morgen tussen 09:00 en 16:30 wil terugbellen

Geachte dronken meneer

Door WoBBeL op zondag 2 mei 2010 22:15 - Reacties (31)
Categorie: -, Views: 4.645

Geachte dronken meneer voor de deur,

Zou u zo vriendelijk willen zijn niet meer bij mij in de tuin te kotsen? Ow, en het zou wel leuk zijn om niet tegen mijn auto aan te vallen, in tegenstelling tot zoals u dat zojuist wel deed.

Als ik vervolgens vraag of alles goed gaat krijg ik het antwoord "kampiooeeenuuuh". Op de vraag waar hij heen moet krijg ik het antwoord "weet ik niet", "het station", "kampioenuuuuuh". Uiteindelijk blijk je naar het verkeerde station te lopen en weet je te vertellen dat je naar Almelo wil...wat goed toch van u meneer!

Maar gelukkig sta je nu bij de buren in de tuin te kotsen, en hebben alle andere buren de auto weggezet.

Voor de rest van mensen die ook teveel heeft gezopen maar nog wel op z'n benen kon blijven staan: ook gefeliciteerd met het landskampioenschap van FC Twente :D

Groetjes WoBBeL / xost