Tele2 Glasvezel met eigen modem/router

Door xost op maandag 4 maart 2013 13:52 - Reacties (16)
Categorie: -, Views: 8.786

Na verhuisd te zijn in december kwam ik erachter dat ik nog geen glasvezelaanbieder had. Na wat rekenwerk kwam ik bij Tele2 uit, en enkele weken later was de verbinding actief.

Maar....ik kreeg een Technicolor TG789vn (zelfde als KPN Experiabox)! Je kon niet zelf de DHCP range aanpassen of bridge mode activeren, dus maar even gaan zoeken hoe we die er tussenuit krijgen. Na wat gesniff met Wireshark ben ik tot de volgende conclusie gekomen:

Connection type: PPPoE
Username: GEBRUIKERSNAAM_UIT_AANMELDBRIEF@3p.versatel.nl
Password: WACHTWOORD_UIT_AANMELDBRIEF
Fixed IP: No
Clone MAC: Yes
MAC Address: (overgenomen van vorige modem)
En het belangrijkste, VLAN: 32

TV VLANs e.d. moet ik nog uitzoeken, maar ik zag nog wat verkeer op VLAN's 33, 34 en 35...daar ga ik zo eens mee bezig :)

[update] 4-3-2013
Helaas is televisie nog niet bij mij geactiveerd, dus ik kan e.e.a. nog niet testen. Vanavond maar weer eens bellen met Tele2

[update] 5-3-2013
Nog steeds m'n TV niet werkend omdat het schijnbaar niet eens geactiveerd is onder mijn account...zucht. Of ik morgen tussen 09:00 en 16:30 wil terugbellen

Volgende: Geachte dronken meneer 05-'10 Geachte dronken meneer

Reacties


Door Tweakers user mux, maandag 4 maart 2013 13:55

Oeh, dit is exact wat ik moet weten voor als ik een keertje overstap naar glasvezel. Het modem is bij tele2 altijd een drama.

Door Tweakers user xost, maandag 4 maart 2013 13:56

mux schreef op maandag 04 maart 2013 @ 13:55:
Oeh, dit is exact wat ik moet weten voor als ik een keertje overstap naar glasvezel. Het modem is bij tele2 altijd een drama.
Klopt idd. Ik ben een tijdje Tele2-loos geweest omdat ze toen nog geen glasvezel leverden (was kwijt bij Tweak via WGDO). Ook mijn DSL modem was eng dichtgetimmerd maar daar kun je alles al over vinden, over Glasvezel van Tele2 kon ik nog niks vinden.

[Reactie gewijzigd op maandag 4 maart 2013 13:56]


Door Tweakers user ThinClientQ, maandag 4 maart 2013 14:42

Goed bezig!! Complimenten!

Door Tweakers user i-chat, maandag 4 maart 2013 15:16

JAMMER, dat tele2 op het kpn netwerk zit, ik wil graag tv kunnen kijken waar en hoe ik wil, 5 euro voor een tv, in je slaap- of bijv de studeer kamer, is echt van de zotte... en dat regfiber gekozen heeft voor analoge en dvb-c (van mij hadden ze net zo goed alleen dvb-c mogen gebruiken) om dit mogelijk te maken kan me geen zier schelen... voor mij part hadden ze een
mini hdmi stick ervoor gebruikt... of wat dan ook...


5euro betalen om net de hele dag je tv op je rug te moeten slepen is wel een beetje raar...

Door Tweakers user xost, maandag 4 maart 2013 17:39

i-chat schreef op maandag 04 maart 2013 @ 15:16:
JAMMER, dat tele2 op het kpn netwerk zit, ik wil graag tv kunnen kijken waar en hoe ik wil, 5 euro voor een tv, in je slaap- of bijv de studeer kamer, is echt van de zotte... en dat regfiber gekozen heeft voor analoge en dvb-c (van mij hadden ze net zo goed alleen dvb-c mogen gebruiken) om dit mogelijk te maken kan me geen zier schelen... voor mij part hadden ze een
mini hdmi stick ervoor gebruikt... of wat dan ook...


5euro betalen om net de hele dag je tv op je rug te moeten slepen is wel een beetje raar...
Ik zat hiervoor bij Tweak via het WGDO netwerk en daar kon je via de multicast streams gewoon TV kijken op bijna elke device :)

Door Tweakers user i-chat, maandag 4 maart 2013 18:24

xost schreef op maandag 04 maart 2013 @ 17:39:
[...]


Ik zat hiervoor bij Tweak via het WGDO netwerk en daar kon je via de multicast streams gewoon TV kijken op bijna elke device :)
je bedoeld met een mac-clone van je kpn tv setup box? of hoe moet ik me dat indenken... wat dat betreft zit je bij glashart voor de basis canale beter, maa weigeren ze om de meest idiote redenen de extra pakketten ook via dvb-c uit te zenden, iets dan met ci+ en een chip best had gekunt... dit zou zelfs het overstappen van bijv ziggo of upc nog hebben vergemakkelijkt... maar nee, net als kpn en al die andere idiooten word je het liefste een ip tv pakket door de strot geduuwd.... en dat terwijl er al een fiber2coax tranciever beschikbaar is...

misschien kun je - mits die 'muticast truuc' een beetje haalbaar is/blijft... toch wel beter af zijn

mocht dit tele2 verhaal het zelfde voor je uitpakken, zou ik daar heel graag meer van willen weten, als ik eindelijk eens discovery wild etc kan ontvangen zonder dat ik daarvoor meer moet betalen dan mijn gemiddelde stroomrekening... heb ik daara wel intresse in namelijk..

Door Tweakers user xost, dinsdag 5 maart 2013 08:33

i-chat schreef op maandag 04 maart 2013 @ 18:24:
[...]
je bedoeld met een mac-clone van je kpn tv setup box? of hoe moet ik me dat indenken... wat dat betreft zit je bij glashart voor de basis canale beter, maa weigeren ze om de meest idiote redenen de extra pakketten ook via dvb-c uit te zenden, iets dan met ci+ en een chip best had gekunt... dit zou zelfs het overstappen van bijv ziggo of upc nog hebben vergemakkelijkt... maar nee, net als kpn en al die andere idiooten word je het liefste een ip tv pakket door de strot geduuwd.... en dat terwijl er al een fiber2coax tranciever beschikbaar is...

misschien kun je - mits die 'muticast truuc' een beetje haalbaar is/blijft... toch wel beter af zijn

mocht dit tele2 verhaal het zelfde voor je uitpakken, zou ik daar heel graag meer van willen weten, als ik eindelijk eens discovery wild etc kan ontvangen zonder dat ik daarvoor meer moet betalen dan mijn gemiddelde stroomrekening... heb ik daara wel intresse in namelijk..
Niet KPN, maar Reggefiber setop box ;) heb het MAC adres gekloond van mijn setop box en dan krijg je een 10.x adres op je PC waarmee je vervolgens de multicast streams onbeveiligd kunt kijken (en ook zneders waar je niet voor betaald, zoals Film1, Eredivisie Live e.d.)

Door Tweakers user W4rren, woensdag 13 maart 2013 15:00

Hoi xost,

heb je hiervoor een modem of een router gebruikt om dit werkend te krijgen? Heb je het voor elkaar gekregen om de volledige tele2 modem weg te werken? Ben erg benieuwd naar je oplossing. Die TG789vn klinkt niet zo opwindend om te gaan gebruiken en zou graag een andere oplossing nemen.

Door Tweakers user xost, donderdag 14 maart 2013 09:51

Het is mij nog niet gelukt het hele Tele2 modem weg te krijgen. De glasvezel komt binnen op mijn VLAN switch, ik zet VLAN 33,34 en 35 tagged door naar de TG789vn en VLAN32 untagged naar mijn eigen router.

Ik zal nog echt verder moeten gaan zoeken om de TG789vn weg te krijgen, maar ik heb er momenteel gewoon de tijd niet voor om dit te doen.

Met een Draytek Vigor 2130 kun je volgens mij de juiste VLAN's voor TV e.d. gewoon doorzetten, heb je geen VLAN switch nodig.

Door Numlock1001, woensdag 27 maart 2013 13:32

goed bezig, was aan het port forwarden met de tg789vn en niks wou en helpdesk provider zegt heel simpel dat ze het niet ondersteunen. wil nu ook een eigen router ertussen hebben.

Door Sebastiaan, donderdag 11 april 2013 09:59

Beste xost,

Ben wel benieuwd hoe je Wireshark hebt ingesteld om deze gegevens te achterhalen,
Ik heb de aanmeldbrief niet (gehad). En wil graag mijn eigen router gebruiken.
Omdat portforwarding op de technicolor hopeloos is.

Door Tweakers user xost, donderdag 11 april 2013 16:28

Zonder aanmeldbrief (en dus je PPPoE gegevens) wordt het mijn inziens heel lastig. Ik heb niet de kennis (als het technisch al mogelijk is) om PPP authenticatie te sniffen.

Door Sebastiaan, donderdag 11 april 2013 16:36

De gebruikersnaam zal wel niet het zelfde zijn als die van je Email-adres?

Door Tweakers user xost, vrijdag 12 april 2013 08:26

Sebastiaan schreef op donderdag 11 april 2013 @ 16:36:
De gebruikersnaam zal wel niet het zelfde zijn als die van je Email-adres?
Tegenwoordig volgens mij wel :)

Door Raice, dinsdag 23 april 2013 16:08

Je bent nu al de halve held van de dag! Volgens mij wil iedereen dit die bij Tele2 zit!
Ik zal mij er donderdag ook in verdiepen! Post wel mocht het gelukt zijn

Door Guss, zaterdag 20 juli 2013 10:57

Hi,

Thank you very very very much for this, Internet works on my own router now. you ROCK!! :D

Now, I can't get IPTV working, I'm using ZyXEL P-2812HNU-F1, and here is the setup I'm using for IPTV:

Name: IPTV_Ethernet
Type: EtherWAN
Mode: Bridge
Encapsulation: IPoE
IPv6 : Disable
VPI/VCI: N/A
VLAN Priority/VLAN ID: 5/4
ATM QoS: N/A
IGMP Proxy: Disabled
NAT: Disabled
Default Gateway: No

Am I doing something wrong here, please advice.

Thank you

Reageren is niet meer mogelijk